Miltä nyt näyttää sähkön hintojen osalta?


Julkaistu: 1.2.2023

Lauha talvi ja Olkiluoto kolmosen koekäyttö helpottaa tilannetta. Sähkön hinta on pysynyt varsin matalalla koko tammikuun lauhan ja tuulisen kelin myötä. Sama meno tulee jatkumaan myös helmikuussa, varsinkin kun Olkiluoto kolmonen palaa toimintaan kuun alkupuolella. Tuulivoimatuotanto on ollut myös erittäin runsasta uuden tuulivoimakapasiteetin pyöriessä tuulisissa keleissä hyvällä tuotolla.

Kevään aikana hinnat voivat ylittää kymmentäkin senttiä, mutta tuulisena aikana hinnat voivat olla myös varsin matalalla. On silti erittäin tärkeää ymmärtää sisälämpötilan ja kulutuksen ajoituksen merkitys sähkönkulutukseen. Sovelluksemme on markkinoiden paras tähän käyttöön, ja se myös osaa lukea kulutustiedoistasi, miten voit sähkön käytössäsi säästää ja ohjaa ekologisuuteen sekä seuraa sähkönkäyttötottumuksiasi.

Tällä hetkellä tuntihintainen sopimuksemme on markkinoiden edullisin valinta, koska määräaikaiset sopimukset seuraavat johdannaisten hintoja, jotka seuraavat viiveellä markkinahintoja vähän kuin 1kk euribor vs. vuoden euribor.

Tuntisähkötuotteemme: vihreaenergia.com/tuotteet
Älyenergia-sovellus: vihreaenergia.com/appis

Kalle Nevala
Vihreä Älyenergia Toimitusjohtaja

Väen Verraton

0.88snt/kWh

+ tuntikohtainen pörssihinta

100% fossiilivapaa

Seuraa Nordpool Spot tuntihintaa
Säästä Älyenergia -appimme avulla!
Alle 30 000 kWh kohteisiin